Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

NEDİM UYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi, öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, empati kurabilen, kendine güvenen, çevresine duyarlı, sahip oldukları bireysel yetenekleri zenginleştirerek, yaratıcı, sağlıklı ve mutlu bireyler olmalarına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yapar.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi, bu amaçlar doğrultusundaki etkinlik ve çalışmalarını program hazırlayarak düzenler ve uygular.

Öğrencilere Yönelik Çalışmalar

Bireysel ve grup çalışmaları, Koruyucu Rehberlik, Eğitici ve Mesleki Rehberlik, Tercih Danışmanlığı konularında hizmet verir. Aşağıda belirtilen etkinlikleri oluşturur ve uygular:

• İletişim
  • Sınav Kaygısı
  • Verimli Ders Çalışma Teknikleri
  • Problem Çözme
  • Ergenlik Dönemi
  • Zaman Yönetimi
  • Test Çözme Teknikleri
  • Zararlı Alışkanlıklar
  • Öfke Kontrolü

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi, öğrencilerimize bilgilendirme amaçlı kitapçık ve broşür hazırlar.

Öğrenci Etkinliklerimiz

Lise Uyum Ve Oryantasyon Programı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okulumuza her yıl yeni katılan öğrencilerimiz için Oryantasyon Programı gerçekleştirmektedir.

Programda, öğrencilerin yeni başladıkları bir ortam olarak okulu ve bulunduğu çevreyi tanıması, kurum kültürüne uygun davranışlar geliştirmeyi, ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını öğrenmesi, birlikte eğitim yapacağı kişilerle tanışması, onların bu yeni ortama çabuk ve kolay uyum sağlaması, öğrenmeye güdülenmesi, kuruma ve okul kurallarına uyma alışmaları en uygun desteği vermek amaçlanmaktadır.

Kariyer Planlama Programı

Kariyer  Günleri

Öğrencilerin meslekleri her yönüyle tanımalarını sağlama, sahip olabilecekleri

meslekler hakkında o mesleği yapan kişiler tarafından her yönüyle bilgilendirilmesi amacıyla Kariyer Günleri meslek uzmanlarının katılımıyla gerçekleşmektedir.

Üniversite Gezileri

Öğrencilerin okumak istediği bölüm ve üniversiteler hakkında ayrıntılı bilgi edindikleri Üniversite Gezileri düzenlenmektedir.

İşletme Gezileri

Öğrencilerin eğitim-öğretim dönemlerinde edindikleri akademik bilgilerin işletme ve fabrikalarda uygulanışını yerinde ve detaylı kapsamlı İşletme Gezileri yapılmaktadır.

Öğrenci Seminerleri

Öğrencilerin bireysel, sosyal ve akademik gelişimlerine yardımcı olacak seminerler yapılmaktadır.

Velilere Yönelik Çalışmalar

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi, öğrencilerle yapılan tüm çalışmalar kapsamında velilerimizle işbirliğine önem vermektedir. Bu doğrultuda aşağıda belirtilen etkinlikleri planlar:

• Bireysel Görüşmeler
  •  Veli Ev ziyaretleri
  •  Veli Bilgilendirme Seminerleri
  •  Bilgilendirme amaçlı kitapçık ve broşür hazırlanması

Öğretmen Etkinliklerimiz

• Müşavirlik Hizmeti
  • Oryantasyon Programı
  • Şube Rehber Öğretmen Çalışmaları

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi, öğrenci ve velilere aşağıda belirtilen seminer konularında bilgilendirme yapmaktadır.

9. Sınıf

VELİ SEMİNERLERİ

1. Anne Baba Tutumları ve Çocuk Üzerindeki Etkisi
  2. Sınav Sürecinde Anne Baba Tutumları
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.