Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ülkemizin kalkınmasının olmazsa olmaz bileşeni olan mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması ve Bölgemiz Katılımcılarının olduğu kadar ülkemizin de nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından 2014 yılında Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulmuştur.

Öğrencilerin tamamının eğitim öğretim, ulaşım, kıyafet, yiyecek, kitap ve kırtasiyenin de dahil olduğu %100 tam burs ile okutulduğu, 500 öğrenci kapasiteli okulumuz 14.000 m2 kapalı alana sahiptir. Türkiye çapında düzenlenen ve jürisinde İAOSB Yönetimi ile birlikte akademisyenlerin yer aldığı bir Mimari Proje Yarışması ile tasarlanan ve projelendirilen okulumuz bünyesinde, öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki alanlarda gelişmelerine olanak sağlayan konferans salonu, spor salonu, 20 derslik, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları ile açılan meslek alanlarına yönelik modern ve teknolojik atölye ve laboratuvarlar yer almaktadır.

Okulumuzda Endüstriyel Otomasyon, Elektrik Elektronik ve Makine Teknolojileri alanlarında eğitim verilmektedir. Her bir alan için özel olarak tasarlanmış atölye ve laboratuvarlarda endüstriyel üretim simülasyonuna olanak veren eğitim ekipmanları bulunmaktadır. Okul öğretmenlerimiz tarafından özel olarak tasarlanan eğitim setleri her öğrenciye bir deney seti düşecek şekilde birebir öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından üretilerek devreye alınmaktadır. Verilen uygulamalı eğitimler endüstride kullanılan robotik üretim sistemlerine uyumludur.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi dahilinde Matematik, Türkçe ve Fen Bilgisi puanlarına göre başarı sıralaması ile okulumuza kayıtları alınan tüm öğrencilerimiz gerek genel kültür dersleri gerekse de endüstriyel teknik alanlardaki meslek derslerinde iddialı bir eğitim almakta; konuşma, yazma ve okuma seviyesinden çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olarak yetiştirilmektedir.  Teorik ve pratik bilgi ile donatılmış, proje yönetimi, inovasyon, teknoloji yönetimi, girişimcilik alanlarında bilgi ve deneyim kazanan öğrencilerimizin tamamı mühendislik fakültelerine hazırlanmaktadır.

İzmir ve Türkiye için model bir okul olarak yapılandırılan okulumuzun tüm giderleri İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi tarafından karşılanmaktadır.

NEDEN ÖZEL İAOSB NEDİM UYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ?

• Çağdaş teknolojiyle donatılmış atölye, laboratuvar ve 24 kişilik tam donanımlı dersliklerde öğrenim görülür.
  • Teknik ve mesleki eğitimde öncüdür,
  • Akademik başarıda hedef daima yüksektir.
  • Sanayi gelişimine yön verecek mühendisler yetiştirir.
  • Modern fiziki yapısıyla; her türlü akademik, sosyal etkinlikler, proje ve AR-GE çalışmaları yapılabilecek alanlara sahiptir.
  • Öğrencilerin ulaşım, yemek, kıyafet gibi tüm eğitim-öğretim gereksinimlerinin tamamı yüzde 100 bursludur.

FİZİKİ KOŞULLAR

Çağdaş ve kompleks bir yapı içinde öğrencilerin sosyal kültürel ve akademik alanlarda gelişmelerine olanak sağlayacak, modern araç gereçlerle düzenlenmiş alanlar: derslikler, konferans salonu, spor salonu, kulüp odaları, biri teknik olmak üzere iki adet kütüphane, sosyal etkinlik ve proje hazırlama odaları, ileri teknolojiye göre donatılmış laboratuvar ve atölyeler…

AKADEMİK EĞİTİM

• Okulumuzda sürekli başarıyı hedef aldığımız için “Anadolu Teknik Programı” uygulanır. Amacımız, gelecekte sanayiye yön veren mühendisleri yetiştirmek olduğundan, okulumuzda öğrencileri yüksek öğrenime hazırlayan Anadolu Teknik Programı uygulanmaktadır. Bu kapsamda eğitim öğretim faaliyetleri alanında uzman kadromuz ile yürütülmektedir.
  • Yabancı dil eğitimi, öğrencilere İngilizceyi okuyup, yazacak ve konuşacak şekilde verilmektedir.
  • Zenginleştirilmiş öğretim programlarımızla öğrencilerimizi geleceğe, hafta içi ve hafta sonu destekleyici kurslarla da yüksek öğrenime hazırlıyoruz.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.